Vers fruit

met vla & yoghurt

Appel - kruimel toetje

Vers fruit

Ingrediƫnten

Personen   1 10 15 20 25 30 35
Vla en/of yoghurt l 0,2 2 3 4 5 6 7
Fruit kg 0,1 1 1,5 2 2,5 3 3,5

 

Tips

Vers fruit is altijd lekker. Maar kan ook goed gemixed worden met een gedeelte blikfruit.

  • * Gewicht bij blikfruit, uitgelekt gewicht. Gewicht bij vers fruit, na schillen.
  • Het voordeel van blikfruit is dat er conserveringsmiddelen in het sap zitten. Doe je het verse fruit bij het blikfruit in het sap, dan verkleurd het niet als de salade nog even moet staan!
  • Voor de snelle goedkope versie kun je altijd diverse soorten blikfruit mengen met één of meer verse meloenen.

Appel-kruimel toetje

Ingrediƫnten

Personen   1 10 15 20 25 30 35
Appels kg 0,25 2,5 3,75 5 6,25 7,5 8,75
Kaneelpoeder gr 2 20 30 40 50 60 70
Basterdsuiker gr 15 150 225 300 375 450 525
Bloem gr 35 350 525 700 875 1050 1225
Rietsuiker gr 35 350 525 700 875 1050 1225
Havermout gr 12,5 125 190 250 315 380 435
Boter gr 35 350 525 700 875 1050 1225
Zout naar smaak                

Bereiding

De appelkruimeltoetjes zijn heerlijk met vanillevla.

  1. Schil de appel en verwijder de klokhuizen. Snijdt ze in kleine stukjes (+- 1 cm)
  2. Meng de appel in een kom (of pan) met de kaneel en basterdsuiker.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C
  4. Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal of bakplaat.
  5. Meng in een kom of een pan de bloem, rietsuiker, havermout en het zout.
  6. Snijd met twee boterhammessen de boter in kleine blokjes en leg op het bloemmengsel. Kneed dit alles met koele handen snel tot een kruimelig deeg.
  7. Strooi het kruimeldeeg over de appelstukjes en bak de schaal in het midden van de oven +- 30 minuten.